Toimintasuunnitelma 2018

Kesälahti – Martat ry

TOIMINTASUUNNITELMA  2018

Vuoden 2018 teemana järjestöllä on ARKIRUOKA ON JÄRKIRUOKAA  ja sen tiimoilta meiltä osallistuu kaksi marttaa piirin ketjukoulutukseen.  Ketjukoulutuksessa käyneet martat pitävät aiheeseen liittyvän tilaisuuden syksyn marttailuviikolla.

Yleistä:

Marttailtoja pidetään kuukausittain eri teemojen merkeissä.

Ruokakursseja pidetään vuoden aikana 2-3 kpl.

Syksyllä vko 37 on valtakunnallinen marttailuviikko. Sitä silmälläpitäen laita yksi ylimääräinen yrtti   tai kasvi purkkiin kasvamaan, keksimme niistä jotain hauskaa.

Kousan-Varmon-käsityömarttojen  toimintaryhmä pitää omia käsityöiltojaan ja huolehtii niiden ilmoittamisesta ryhmälleen.

Marttojen kuntosaliryhmä kokoontuu seniorikuntosalilla  maanantaisin ja torstaisin 11-12. Yhteyshenkilönä Marjaleena Malinen.

Sisko Nousiainen toimii pikkukokkikerhon vastuuhenkilönä. Mikäli halukkuutta tulla mukaan toimintaan on, niin soita Siskolle (040-7502921), kaikki jotka haluavat vetäjiksi, mahtuvat mukaan toimintaan.  Kerho tulee kokoontumaan kevätkaudella 14 kertaa, syyskauden kerrat tarkentuvat kesän jälkeen.

Kerhon kokoontumiset ja iltojen teemat löytyvät nettisivuiltamme pikkukokkien kohdalta, samoin kerhon ohjaajien nimet.

Huhtikuun yhteiseen kevätretkeen osallistuvat myös pikkukokit vanhempineen.

Vuoden 2018 aikana osallistumme ”Pystyn-kampanjaan ” pitämällä viikon 12 aikana koululla piirakkapajoja, opettaen perinteistä karjalanpiirakan tekoa.  Syksyllä pidämme alakoululaisille  sieniin liittyvän tapahtuman.

Piirakkapaja-talkoisiin Joensuuhun on varattu ensi kesälle kaksi päivää.

Varainhankinta:

Kesälahtimessuilla olemme ulko-osastolla paistamassa tuunattuja sultsinoita,  muikkumarkkinoilla  myymme arpoja ja marttatuotteita.

Molemmissa tapahtumissa esittelemme marttatoimintaa.

Kahvituksiin osallistumme pyydettäessä.

Yhdistyksen tilaisuuksista ilmoitamme edelleen Puruvesi-lehden muistipalstalla, lisäksi toisinaan Koti-Karjalan järjestöpalstalla sekä omilla nettisivuillamme ja facebook-sivuillamme.

Yhteistoiminta:

Kiteen kaupungin kanssa meillä on kumppanuussopimus, yhteistyötä teemme myös seurakunnan, Karjalan kalamiesten, Sovintolassa toimivien yhdistysten kanssa ja myös muiden halukkaiden toimijoiden kanssa.

Osallistumme  eri järjestöjen yhteisiin tapahtumiin, naapurimarttayhdistysten sekä piirin järjestämiin tapahtumiin.

Yhteystiedot:

Sisko Nousiainen   040-7502921   puheenjohtaja